Witte wijnen

Sinds het begin van onze wijngaard maken we twee heerlijke ‘stille’ witte wijnen: De CuvéeKwartet en de Mussenberg. En sinds 2023 is er ook een feestelijke mousserende witte parelwijn: de witte Parel van Elst. Nieuw in het voorjaar van 2024 is de komst van een droge dessertwijn.

Cuvée Kwartet
De Cuvée Kwartet wordt gemaakt van onze Souvignier Gris druif, die heerlijke exotische geuren en smaken geeft. Heerlijk als aperitief of bij vis zoals gerookte zalm.
De naam Cuvée Kwartet verwijst naar het feit dat wij de vierde generatie zijn op de Keulenhof. Daarom hebben we in 2019 onze allereerste wijn de naam Cuvée Kwartet meegegeven.
Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen heeft de Cuvée Kwartet nu al drie jaar achter elkaar een zilveren medaille gekregen!

Mussenberg
De Mussenberg is een droge witte wijn met als basis de Sauvignac druif. Hierdoor heeft deze wijn een mooie citrus toon en is zij goed te combineren met zeevruchten of gegrilde vis.
De naam van de wijn verwijst naar kasteel Mussenberg. De Mussenbergstraat, waaraan ons bedrijf is gevestigd, was de oprijlaan naar het kasteel. Helaas is het kasteel verloren gegaan, maar de stenen zijn in het jaar 1803 gebruikt voor de bouw van twee schuren van Keulenhof.
Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen heeft de Mussenberg al meerdere keren een zilveren medaille gekregen!

Witte Parel van Elst
De witte Parel van Elst is een heerlijke mousserende witte parelwijn, die uitstekend smaakt bij bijzondere gelegenheden. De witte Parel van Elst  is vooral gemaakt van Muscaris druiven. Heerlijk als aperitief.
De witte Parel van Elst is meteen al in het eerste jaar bekroond met een bronzen medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen.

Witte dessertwijn
Nieuw is de komst van een droge Muscaris dessertwijn die in stijl veel lijkt op een Muscat uit de Elzas.

<nadere informatie over de eerste proeverij volgt>