Vier generaties

Onze overgrootvader Wessel Jansen is gestart op de boerderij rond 1880. De woonboerderij van toen is 75 jaar later gesloopt. En daarna is het huidige woonhuis gebouwd.
Het bedrijf is in de daarop volgende jaren uitgebreid met stukken grond waaronder De Steenoven naast het spoor bij Valburg. Rond 1930 heeft onze grootvader Arie Wessel Jansen de verantwoordelijkheid voor het bedrijf overgenomen en verder uitgebreid.

WOII
In de Tweede Wereldoorlog bood de boerderij voldoende voedsel, ook aan haar onderduikers. Nog steeds kun je op deze plek de effecten zien van de strijd die gevoerd is tijdens en na de operatie Market Garden (Een brug te ver). In deze heftige periode lag de boerderij in oorlogsgebied. De familie moest het bedrijf verlaten en vertrok tijdelijk naar Brabant.

Begin zestiger jaren nam onze oom Jan Wessel Jansen de bedrijfsvoering over. Hij continueerde met name de fruitteelt op de Keulenhof. Met het telen van kersen, morellen, pruimen, peren en appels werd het bedrijfsrisico gespreid.

De familie heeft door de eeuwen heen in diverse bestuursfuncties een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het onderhoud van de verschillende fruitveilingen, waaronder de veilingen van Elst en Zetten.
Veel mensen uit Elst en omgeving kennen de boerderij. Zij konden er in hun jonge jaren een centje bijverdienen tijdens het plukken. Bovendien ligt de boerderij aan mooie wandel- en fietsroutes door de Betuwe.

Alle vier generaties hebben geleerd dat de beste kwaliteit wordt bereikt door fruit te telen met respect voor en in samenhang met de natuur.