Rose wijnen

Wij maken twee prachtige rosé wijnen: een stille rosé Optimum en een mousserende rosé Parel van Elst.

Optimum
Naast onze witte druiven hebben wij ook een blauwe druif de Cabernet Cortis, een neefje van de Cabernet Sauvignon. Met deze druif is het mogelijk om witte, rode of rosé wijn te maken, afhankelijk van de hoeveelheid zon in de verschillende seizoenen. Elk jaar zoeken we met deze druif naar het juiste optimum (zo komt deze wijn aan zijn naam) en bepalen we de kleur van de wijn.
De Optimum is een krachtige rosé, die in kleur en smaak lijkt op een rosé uit Bandol in de Provence. Ze is goed te combineren met een hartige taart of gegrild gevogelte.
De naam Optimum verwijst ook naar de Romeinen (‘optimum’ is een romeins woord), die in Elst de grootste tempel bouwden van het noordelijke deel van hun rijk. Door hun aanwezigheid weten we dat er toen al wijn werd gedronken in de Betuwe.
Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 is de Optimum 2020 als enige rosé van Nederland met een gouden medaille bekroond!

Rosé Parel van Elst
De rosé Parel van Elst is de tweede parelwijn van de Wijngaard Keulenhof. Een heerlijke mousserende wijn met een mooie rosé kleur, die uitstekend smaakt bij bijzondere gelegenheden. Deze rosé parel is gemaakt van onze Cabernet Cortis en Muscaris druiven en heeft een heerlijk zachte bubbel gekregen.
De naam is ontstaan uit het feit dat wij onze wijngaard een mooie plek vinden in Elst. Daarnaast hebben we de opstijgende belletjes gesymboliseerd in het etiket. De geur en smaak van rood fruit past heerlijk bij een aardbeientaartje als je iets te vieren hebt.