Rode wijn

In het voorjaar van 2024 gaat wijngaard Keulenhof de allereerste rode wijn presenteren: de Brique

Nieuw: Brique
Elk jaar brengt een nieuw seizoen en dankzij een mooie zomer is de kans groot dat wij rode wijn kunnen maken. Dit doen wij met een deel van onze Cabernet Cortis druiven. De eerste keer dat we deze wijn maakten was voor ons erg spannend omdat we dit op een voor ons nieuwe wijze hebben uitgevoerd.
De wijn wordt na de vergisting een jaar bewaard in eiken vaten die al eerder zijn gebruikt om wijn te maken. Hierdoor ontstaat een lichte houttoon die prachtig combineert met het rode fruit, kruidigheid en zachte tannine. Wij zijn erg blij met ons experiment van rode wijn met 100% Cabernet Cortis.
Het etiket van de Keulenhof is figuurlijk opgebouwd uit bakstenen en onze rode wijn is licht rood van kleur. Om die reden zijn wij gekomen tot de naam Brique, steenrood. Maar ook omdat onze opa in de Tweede Wereldoorlog, bij gebrek aan gemotoriseerd vervoer, weer een Brik als rijtuig voor het paard had gekocht. De Brik samen met de barrique vaten waarin de wijn wordt bewaard brachten ons op de naam: Brique.
Geniet van onze rode wijn met een lekkere pasta of een stuk geroosterd vlees en proef hoe de zon onze druiven heeft gekust! Een hele mooie nieuwkomer in het Nederlandse segment van rode wijnen.

<informatie over de eerste proeverij van de nieuwe wijnen volgt nog>