En nu ….

Door de eeuwen heen hebben de verschillende generaties met elkaar samengewerkt. Ook nu nog zijn onze oom en tante betrokken bij de bedrijfsvoering van de wijngaard en geven zij adviezen. Ze hebben onder andere veel ervaring met het weer in dit gebied. Hun kennis en ervaring helpt ons bij het uitvoeren van onze werkzaamheden.

Kwaliteit is voor ons de leidende factor en daarnaast telen wij onze druiven met respect voor de natuur. Dit is ons meegegeven door onze familie en was de basis voor de inrichting van onze wijngaard. Onze druivenstokken zijn geselecteerd op weerstandsvermogen tegen schimmels. Ook keken we naar de groeikracht om het werk in de wijngaard zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren.

In totaal staan op onze wijngaard ruim 4200 stokken. Wanneer de wijngaard volgroeid is zal dit onder goede omstandigheden jaarlijks ongeveer 4000 flessen wijn opleveren. Wij hebben voor deze omvang gekozen zodat wij het meeste werk zelf kunnen uitvoeren met een beperkte inzet van machines.

Het oogsten van onze druiven gebeurt handmatig op de dag dat de druivensoort optimaal rijp is. Dit is alleen mogelijk met hulp van vrijwilligers. We zijn daarom erg blij met de vele vrienden van de wijngaard die ons komen helpen.