Druiven

Wij hebben gekozen voor schimmelbestendige (PiWi) druivenrassen, die zijn ontwikkeld om beter resistent te zijn tegen Meeldauw en valse Meeldauw. Het bladwand onderhoud vraagt constant aandacht om de druiven gezond te houden. En elke druivensoort vraagt specifieke aandacht, tijd en moed om te wachten tot het juiste moment van oogst.

Sauvignac

 

 

 

 

Op het moment van aanplant van de Sauvignac stond deze druivensoort nog bekend onder de weinig exotische naam VB Cal 604. Het is een vrij jonge kruising tussen de Sauvignon Blanc en de Riesling druif, die in ons land nog niet veel is aangeplant. Wij zijn erg blij met deze jonge telg uit de PiWi familie vanwege de echt andere smaak en geur. Als je houdt van Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland dan is dit zeker een aanrader met zijn verfijnde citrus tonen. Wij gebruiken deze druif graag voor een op zichzelf staande wijn om zijn kwaliteit en eigen karakter.

Souvignier Gris

 

 

 

 

De Souvignier Gris is onze ‘krachtpatser’. Het is een geweldig ordentelijke groeier met grote trossen, prachtig van kleur. Deze druif is een kruising tussen Cabernet Sauvignon en Bronner met licht gekleurde (gris) druiven. In onze wijngaard hebben deze stokken de mooiste verdeling van uitlopers en bladvorming waardoor wij met veel plezier het bladwand onderhouden. Door zijn mooie opbrengst en goede gezondheid is deze druif erg populair in Noord-Europa. Deze druif, met zijn tropische smaken, is de ‘ruggengraat’ van Cuvee Kwartet.

Muscaris

 

 

 

 

Muscaris is onze wolf in schaapskleren door zijn uitgesproken geur en smaak. Door de weelderige groei en bladvorming heeft ze extra aandacht nodig in het groeiseizoen. Muscaris wordt als eerste geoogst. Wij hebben heel bewust voor deze soort gekozen als versterking van verschillende Cuvee’s. Als kruising van de Muskaat en de Solaris druif kan deze soort ook gebruikt worden voor dessert wijnen of in parelwijnen.

Cabernet Cortis

 

 

 

 

De Cabernet Cortis druif brengt ons terug naar de ‘roots’ van Keulenhof door de geur en smaak van kersen en pruimen. Deze rode druif komt voort uit een kruising van Cabernet Sauvignon en Solaris. Afhankelijk van hoe het seizoen zich ontwikkelt kunnen wij deze druiven vermaken tot een witte, een rode of een rosé wijn. Ze is in ons eerste jaar verwerkt in onze Cuvee Kwartet . Deze druif kan ook in combinatie met een ‘houtopvoeding’ een mooie rode wijn opleveren. In afwachting van die mogelijkheid maken wij van deze druif een krachtige rosé.