Ambitie

Wij hebben gekozen voor kwaliteit als leidende factor bij het opzetten van een wijngaard op het familiebedrijf Keulenhof .

In het Nederlandse klimaat is het mogelijk om witte wijn en rosé te maken. In jaren met veel zonuren kan zelfs een rode wijn worden geproduceerd. Daarom hebben wij vier soorten druivenstokken aangeplant: drie witte druiven en een rode druif. De witte druivensoorten zijn Sauvignac, Souvignier Gris en Muscaris. Onze rode druif is Cabernet Cortis.

We hebben onze druivenstokken in noord-zuid richting geplant zodat beide zijden van de stokken evenveel zon krijgen. Op die manier bereiken we een maximale rijpheid. De vier druivensoorten hebben we verdeeld over meer dan 4000 stokken. Zo kunnen we elk jaar verschillende wijnen produceren.

Onze aanpak en ambitieniveau werkt! Meteen in ons eerste oogstjaar (2019) is het gelukt om de zilveren medaille van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 te bemachtigen voor onze Cuvee Kwartet. Deze eerste erkenning is voor ons extra motiverend om de kwaliteit van onze wijnen en producten verder uit te bouwen.