Ambitie

Wij hebben gekozen voor kwaliteit als leidende factor bij het opzetten van een wijngaard op het familiebedrijf Keulenhof .

In het Nederlandse klimaat is het mogelijk om witte wijn en rosé te maken. In jaren met veel zonuren kan zelfs een rode wijn worden geproduceerd. Daarom hebben wij vier soorten druivenstokken aangeplant: drie witte druiven en een rode druif. De witte druivensoorten zijn Sauvignac, Souvignier Gris en Muscaris. Onze rode druif is Cabernet Cortis.

We hebben onze druivenstokken in noord-zuid richting geplant zodat beide zijden van de stokken evenveel zon krijgen. Op die manier bereiken we een maximale rijpheid. De vier druivensoorten hebben we verdeeld over ongeveer 4200 stokken. Zo kunnen we elk jaar verschillende wijnen produceren.

Onze aanpak en ambitieniveau werkt! Meteen in ons eerste oogstjaar (2019) is het gelukt om de zilveren medaille van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 te bemachtigen voor onze witte wijn Cuvee Kwartet.
Ook in ons tweede oogstjaar (2020) hebben onze wijnen het uitstekend gedaan. Want bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 kwam onze Optimum met GOUD als beste rosé van Nederland uit de bus en onze beide witte wijnen Cuvee Kwartet en Mussenberg kregen elk een zilveren medaille.